>Omgeving

Omgeving

Walcheren is het westelijk deel van Midden-Zeeland. Het is een landstreek en een schiereiland in het westen van de provincie Zeeland en bestaat uit de drie gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Walcheren wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde, en het Veerse Meer.

Het voormalig eiland Walcheren is heden ten dage een voortzetting van het schiereiland Zuid-Beveland. Walcheren telt bijna 115.000 inwoners op een oppervlakte van 216 km² en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van Zeeland.

Walcheren is een overwegend landelijke regio. De twee grootste plaatsen op het eiland zijn Vlissingen en Middelburg; deze steden vormen samen een stadsgewest. Ten noorden van Middelburg ligt het historische stadje Veere aan het Veerse Meer. Op het meest westelijke puntje van Walcheren ligt nog het oude vissersstadje Westkapelle. Het grootste dorp van Walcheren is Koudekerke dat zich ten westen van Vlissingen en Middelburg bevindt met 3500 inwoners, eigenlijk is Oost-Souburg het grootste dorp van Walcheren met 10.500 inwoners maar dit dorp wordt vaak als agglomeratie van Vlissingen meegerekend.

Walcheren telt diverse badplaatsen, waarvan Domburg wellicht de bekendste is. Andere badplaatsen zijn Zoutelande, Dishoek, Westkapelle, Oostkapelle en Vrouwenpolder.

Walcheren telt diverse badplaatsen